Het blijft een bijzonder verhaal; van Hema naar anti-heksenspray van Fear Away. Imke bezocht de Hema en trof een stoere jongen achter de kassa. Hij hielp haar zoon geloven dat de bodymist die ze kocht echt helpt tegen heksen. Ze deelde haar ervaring op LinkedIn. Haar post ging razendsnel het internet over. De reacties op het “empathisch” inleven van Vincent en op de creatieve oplossing van moeders stroomden binnen.

Beste stoere jongen achter de kassa bij de HEMA Almere-Stad,

Wat was jij geweldig afgelopen zaterdag. Je hebt geen idee van de impact van jouw antwoord op mijn vraag. Ik heb dankzij jou, en de bodymist die ik bij jou in de winkel kocht, een zoon die weer een hele nacht door kan slapen. Omdat hij jou geloofde toen ik je, al knipogend, vragend aankeek en vroeg of het echt waar is dat die bodymist die ik in mijn handen had “anti-heksen-spray” is die de heksen die voorkomen in de dromen van kinderen verjagen. Je keek me eerst even heel snel vragend aan en keek toen in de hoopvolle bruine kijkers van de krullenbol naast me. Je antwoordde “ja, dat klopt inderdaad. Dat werkt er echt goed tegen.” Ik kon je wel zoenen toen ik een voorzichtige glimlach en een stralende blik van mijn zoon mijn kant op zag komen. En het werkt. Hij slaapt weer. Zijn enge dromen zijn weg. Of hij er echt in gelooft weet ik niet, hij vroeg me vanochtend namelijk al wat “body” eigenlijk betekent (de stiekemerd kan dus ook al lezen!). En met mijn hoofd nog half in slaap antwoordde ik als vanzelf oprecht. Ach, het zal vast net zo zijn als het geloof in Sinterklaas: “als het een positief effect heeft, werkt alles!” Dankjewel reddende HEMA-engel, mede namens mijn kleuter! 

Daar bleef het niet bij. Imke ging terug naar haar Hema Held om te delen wat voor impact hij gemaakt heeft. 

Ik heb hem gevonden hoor, “mijn” #antiheksenspray held van de HEMA Almere-Stad. Mijn held, en die van mijn zoon, heet Vincent. Afgelopen zaterdag zocht ik hem op. Ik wilde hem persoonlijk vertellen wat zijn reactie met mijn zoon (en met mij) heeft gedaan en hem alle complimenten onder mijn post overhandigen.

Ik vertelde hem hoe blij ik was dat mijn kleine smurf weer ongestoord kan slapen. En over hoe verrast ik nog altijd ben, omdat mijn “brief” aan hem zich razendsnel over het internet heeft verspreid. Hij kon zich (wederom) herkennen in mijn gevoel. Ook hij was overstelpt met reacties die van alle kanten binnenkwamen. En met een brede grijns op zijn gezicht zei hij me nog nuchter “ja, dat doe je toch gewoon.”

Bijna nóg mooier vond ik alle pretogen en lachende gezichten van zijn collega’s. Stuk voor stuk trots te mogen werken voor deze organisatie. Een plek waar een klein wonder gebeurde, met grote effecten voor iedereen die er (direct of indirect) bij betrokken was.

Het bevestigt de weg die ik op wil: let’s spread the word. Laten we spookverhalen vervangen door mooie belevenissen te creëren en te delen.

Mijn zoon durfde niet met hem op de foto, maar hing wel graag de fotograaf uit!