Het is vakantie. Eigenlijk voelt het soms of die kinderen al vanaf half maart vakantie hebben. Zo veel zijn ze thuis geweest. Soms weet ik even niet meer wat ik moet verzinnen. Wat gaan we nu meer doen? Herkenbaar?

Ik heb (door heel erg uit te houden) geleerd om ook niet alle, voor mijn gevoel, gaten, die er vallen tussen activiteiten door op te vullen. Dat geeft rust. Door gaten te laten vallen ontstaat een bak aan creativiteit.

Vakantie bucketlist

Eerder zag ik mooie stories van Paulien Kluver voorbijkomen. Zij heeft met het hele gezin een vakantie bucketlist gemaakt. Allemaal activiteiten die zij met zijn allen deze vakantie gaan doen. Een geniaal idee. Van een kleine wandeling elke dag, tot een nieuw lego-speeltje kopen. Als master vinkjes zetten is het lekker om ook in de vakantie dingen af te kunnen strepen. En daarbij: als alles (of een groot deel) straks is doorgestreept weet je zeker dat iedereen die dingen heeft gedaan die hij wilde doen. Dubbelpret dus!

Ik mijmer al even over wat mijn bucketlist dingetjes worden. ’s Ochtends wakker worden in de zon, met mijn blote voeten in het gras genietend van een kopje koffie. Een stuk fietsen en dan picknicken in het bos met versgebakken stokbrood en smeerseltjes. Slootje springen. Sterren kijken.

Het zit hem voor mij eigenlijk in hele kleine dingen. Als we het komend weekend compleet zijn, maken we samen ook maar eens een hele lijst. Dan weet ik meteen waar de kids zelf behoefte aan hebben.