Ik mocht vandaag met 30 hyperactieve kleuters schatgraven en goud zoeken. Het was een spannende dag voor ons allemaal. Ik had zes kinderen onder mijn hoede, waarvan ik met het grootste deel nog nooit echt in contact was geweest.

Op de fiets naar school vroeg ik me af hoe ik er voor ieder van hen een onvergetelijke dag van kon maken. En dus stelde ik ze stuk voor stuk, aangekomen bij Schateiland, de vraag wat zij vandaag per se wilden doen. De antwoorden waren simpel en divers: zwemmen, trampoline springen, schatgraven, kanonnen schieten, ijs eten en schommelen.

Ik vroeg mij af hoe ik dit in de 4 uur die we er zouden zijn (inclusief de eet-, omkleed-, en plasperikelen) kon realiseren. En dus besloot ik deze kleuters mee te laten denken en hen met de oplossing te laten komen. We maakten een soort route en iedereen begreep dat we na een bepaalde tijd op één plek, weer door gingen naar iets anders. Zodat iedereen uit de groep een topdag zou hebben.

En hoewel het aan het eind iets moeizamer ging (stuk voor stuk oververhit en overprikkeld), zijn we in onze missie geslaagd. Een knap staaltje teamwork van mijn kleine kleutertjes. Ik sloot ze bij terugkomst op school in de armen en bedankte ze voor de mooie schat die zij mij vandaag gaven!