Vandaag is het “Yannick mag alles dag”. Het is de eerste dag in zijn leven dat hij alles mag bepalen. We hebben hem aan het begin van de vakantie in het leven geroepen. Nou ja, eigenlijk ontstond hij spontaan. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat hij het fijn vindt om zelf keuzes te maken. Beetje bij beetje laat ik dingen meer los en laat ik hem kiezen. Wat hij aantrekt bijvoorbeeld. Laatst gingen we uit eten en hij wilde een joggingbroek aan. Voorheen vond ik daar van alles van “dat kan toch niet, het moet toch netter.” Tot ik bedacht dat mijn norm niet zijn norm hoeft te zijn. Dus ging hij lekker in zijn joggingbroek.

Zonsondergang

Ook gingen we een nachtje samen weg. We zouden dit jaar naar Barcelona, maar dat zat er helaas niet in. Hij wilde toch graag naar het strand, lekker zwemmen in zee en dan naar de zonsondergang kijken. Dus boekten we een nachtje hotel met uitzicht op het reuzenrad. We zwommen in zee, speelden spelletjes bij een strandtent en aten heerlijk. Om 19.00 uur vroeg hij me of we alsjeblieft naar het hotel konden, omdat hij zo moe was. Die zonsondergang kon wat hem betreft ook wel een andere keer. Ik was trots dat hij zijn eigen grenzen nu al kent.

Terug naar  vandaag, de dag waarop hij aan het roer staat. De enige voorwaarde die ik heb is dat we geen geld uit gaan geven. De slimmerd had namelijk al bedacht dat het de ideale dag is om een nieuw Nintendo spel te kopen :D. Ik heb hem gevraagd wat hij dan wil eten, zodat ik de boodschappen kan doen. Het wordt een ontbijt met frietjes, lunch met pannenkoeken en ’s avonds wil hij graag spaghetti met bitterballen. “Mam, ik ga morgen de hele dag gamen hoor.” Ik vind het prima. Geniet er enorm van om hem zo in zijn kracht te zien staan. En ben ook heel benieuwd welke keuzes hij morgen allemaal maakt.

Durf jij alles eens aan je kinderen over te laten?

 

Veel plezier!