De lancering van de Fear Away Sprays is een feit. We hebben ze met de grootst mogelijke zorg en liefde samengesteld. De parfum in de sprays is nauwkeurig gekozen. Ons doel was een parfum samen te stellen met een kalmerende en positieve werking. De bloemige parfum die uiteindelijk is ontstaan is onder meer opgebouwd uit twee bijzonder oliën: patchouli olie en mandarijn olie.

Patchouli olie

Deze zuiver natuurlijke etherische olie heeft in hogere dosis een kalmerende werking. De olie zorgt voor een dromerige sfeer waar je rustig van wordt. Tegelijkertijd is het een aardende olie die je in staat stelt om contact te blijven houden met je lichaam. Daardoor ben je je bewuster van je lichaam en zullen (enge) gedachten afzwakken.

Mandarijn olie

Mandarijn olie heeft een zoete geur en werkt ontspannend. Het is een zonnige, vrolijke en warme olie die zowel kinderen aanspreekt als het kind in de volwassen mens voedt. Het brengt een geluksgevoel en speelse creativiteit naar boven zodat problemen minder groot lijken.

De fijne geur van de olie werkt ook heilzaam bij bedplassen (een fijne bijwerking) en helpt kinderen die nerveus zijn te kalmeren.

Bespreken

Belangrijk bij het gebruik van de spray is om je als volwassene in te leven in de wereld van het kind. Al vind je het de grootste onzin dat je kind dingen ziet die jij niet ziet, ga er in mee. In de wereld van het kind bestaan deze dingen namelijk wel. De spray is daarmee echt een middel om de angst bespreek- en bespraybaar te maken. Of het nu om heksen, monsters of zenuwen voor een spreekbeurt of belangrijke sportwedstrijd zijn.

Ik heb zelf ervaren hoe mooi het is om hierover gesprekken te voeren. Yannick vertelde me op een gegeven moment dat hij bang was. Elke avond kwam er een meneer met knalrood haar bij hem op de kamer. Ik vroeg hem wanneer die meneer dan kwam, wat hij deed, wat voor kleren hij aan had en of hij al eens met hem had gepraat. Hij vertelde honderduit over alles wat hij kwijt wilde. Samen bespraken we hoe we die meneer zouden kunnen vragen om niet meer langs te komen. Dezelfde avond heeft hij de “meneer” vriendelijk verzocht voor altijd weg te blijven. En hij is nooit meer geweest.

Los van het feit dat de angst weg was, had ik prachtige gesprekken met mijn zoon. Ik kwam echt even in zijn belevingswereld terecht. En hij nam mij er graag in mee. Ik bevestigde hem in zijn bestaansrecht en dat wat hij ziet of denkt, er ook echt mag zijn.

Ik merkte ook dat deze aanpak niet werkte bij de heksen die ’s nachts om hem heen vlogen. Hij was té bang om erover in gesprek te gaan. Wilde er het liefst niet aan denken. Ik moest dus op een andere manier in zijn belevingswereld mee. En dus bedacht ik de anti-heksen spray en kocht ik bodymist bij de Hema. Een spray die een geur had waar heksen niet van houden. Nog dezelfde avond sliep hij als een roosje. Ik heb hem niet meer gehoord over die gemutste vrouwen op een bezemsteel.

Ieder kind is anders. Er is daardoor geen aanpak die voor iedereen werkt. We geloven wel dat het de angsten van je kind draaglijker worden, door samen met je kind te praten en middels de spray plezier te maken. En je zult zien dat je er zelf ook heel veel plezier aan hebt.

Bestellen van de sprays kan vanaf 10 oktober, de eerste leveringen vinden op 18 oktober plaats.