De eerste keer is altijd spannend

Als je voor het eerst iets gaat doen, is dat vaak spannend. Je weet niet wat je kunt of moet verwachten. Daarom heb je misschien al de meest uiteenlopende scenario’s in je hoofd bedacht over hoe het zou kunnen lopen. Van succes- tot faalverhalen. Wij als mensen hebben er talent voor om vooral die verhalen waarin alles mis gaat de overhand te laten hebben.

Nog voordat je ook maar aan je ‘eerste keer’ activiteit bent begonnen, voelt het of je gedoemd bent te mislukken. Het meest bijzonder is, dat als je dit denkt je hier onbewust van overtuigd raakt. En dus faal je dramatisch.

Het mooie is dat we de kracht om doemscenario’s te bedenken ook in kunnen zetten, om juist de andere kant op te fantaseren. Want was als alles wel goed gaat? Wat als je eerste keer een groot succes wordt? Dat je wel dat diploma haalt? Wel in één keer je rijbewijs haalt of wel wordt aangenomen voor die nieuwe baan?

Gedachtekracht

Door heel bewust de juiste dingen tegen jezelf te zeggen, kun je al ongelooflijk veel bereiken. Je hersenen zoeken namelijk altijd naar bevestiging en dus gaan ze automatisch op zoek naar beelden en ervaringen die jouw gedachten ondersteunen. Misschien ken je het van toen je voor het eerst zwanger was. Een bijzondere en spannende tijd. Je bent je bewust van je lichaam en je lijf dat groeit. Waar je ook komt, lijk je zwangere vrouwen tegen te komen. Opeens zijn ze gewoon overal!

Wees gerust, er lopen niet plotseling veel meer zwangere vrouwen rond. Jouw hersenen zijn bezig met jouw zwangerschap, en alles wat daarbij komt kijken, en zoeken daarom onbewust naar plaatjes die geassocieerd zijn met zwanger zijn.

Instalive

Carolien en ik hadden woensdag onze eerste InstaLive. Dat vonden we best spannend. Bij de voorbereiding vroegen we ons af of er überhaupt wel iemand zou kijken? Bewust van onze gedachten besloten we al snel om dit om te keren. Wat als mensen wel de moeite nemen om te kijken? Wat willen ze dan zien en horen? We besloten om de InstaLive aan te kondigen en de gelegenheid te geven mensen vragen in te laten sturen. Hadden we onze gedachten niet omgedraaid, dan had er waarschijnlijk niemand gekeken. Nu heeft een groot deel van onze volgers op zijn minst een deel van onze InstaLive meegekeken.

Gewoon doen

Probeer het maar eens uit. Denk aan iets wat je heel graag wilt zien, ervaren, een droom die je hebt. Als je dat heel bewust doet zul je de komende dagen allemaal dingen voorbij zien komen die hiermee in lijn liggen. Het is niet dat het er hiervoor niet was, je hersenen weten deze dingen er nu beter uit te filteren.

 

Veel plezier!