“Waar ben je bang voor?”, vroeg mijn coach mij een maand geleden. Je hebt ontzettend veel ideeën en weet goed wat je wilt en bijna na alles wat je met me deelt zeg je “ik ben bang dat…”. Ik dacht er de afgelopen weken goed over na. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bang en ga graag het avontuur aan. Ik houd er van nieuwe plekken te ontdekken, vind het heerlijk nieuwe mensen te ontmoeten en routinetaken maken me ongedurig. Ik vertrok ooit zelfs naar Ecuador voor drie maanden en keerde pas na zes jaar terug. Dus tja, waar ben ik nu eigenlijk bang voor?

Superwoman Imke

Ik onderzocht het de afgelopen weken en kwam erachter dat ik mezelf de illusie had aangepraat dat kwetsbaarheid een vorm van zwakte is. Dat ik altijd sterk moet zijn. Met de nadruk op altijd. Dat angst niet mocht. Een superwoman kent toch geen angsten? En dus ging ik in het verleden elk avontuur aan en slaagde erin alle avonturen, obstakels en stormen te doorstaan. Ik heb ze allemaal, stuk voor stuk overleefd.

Overleven of leven?

En dat is precies waar de crux zit. Ik heb tien jaar lang overleefd, in plaats van geleefd. Ik stond in een overlevingsmodus. Jakkerde maar door. Want tja, dat moest ik van mezelf. Ik moest de beste (alleenstaande) moeder ter wereld zijn en alles voor mijn kind doen, de meest fantastische baan hebben, de knapste en fitste partner zijn, de meest attente vriendin en de collega die alles voor anderen deed. En in al dat moeten was ik ergens onderweg mezelf volledig kwijtgeraakt.

Op avontuur

Ik heb het afgelopen jaar een heel intensief en prachtig jaarprogramma doorlopen. Hierin leerde ik mijzelf en mijn patronen zoveel beter kennen. Ik kwam weer in verbinding met wie ik echt ben. En in die verbinding ontstonden prachtige creatieve ideeën, met als absoluut hoogtepunt de geboorte van Fear Away. Er komt een brok aan energie vrij en mijn creatieve bron staat weer aan. Is mijn angst nu dan weg? Nee, hoor. Ik vind het reuzespannend. Ik stel mezelf de hele dag door vragen: is er wel iemand die wil betalen voor onze creatieve oplossingen (ondanks alle positieve reacties)? Kunnen we de investering überhaupt terug verdienen? Hoe komen we binnen bij de retailers? Ik weet dat het een succesformule kan zijn. Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken. De vraag is, welke ondernemer durft het aan om samen met ons de eerste grote stap te zetten? Wij staan klaar om de eerste grote productie van de band te laten rollen en onze angst te laten varen.

Wie durft er met ons mee te doen?