Januari. De maand waarin alle feestdagen weer achter de rug zijn, je die goede voornemens die je dit jaar echt zou volhouden nergens meer kunt vinden, de dagen alleen maar grauw lijken en de portemonnee leeg is. Blue Monday is in aantocht. Wij geven je graag 7 tips om deze januari maand wél met veel plezier door te komen:

1. Goede voornemens 

Voer je goede voornemens met heel je gezin uit. Kinderen vinden het geweldig om onderdeel te zijn van waar jij mee bezig bent. Imke “plankt” sinds 1 januari samen met haar zoon (die vervolgens de hele familie voortdurend uitdaagt). Niet alleen een hoge fun factor, ook nog eens een mooie les in “doelen realiseren”.

2. Buitenlucht

Ga naar buiten! Snuif die frisse lucht op, spring in een plas, fiets door de regen. Die ene zonnestraal die je dan wellicht nog oppikt zorgt ook nog eens voor een boost aan vitamine D.

3. Struin Youtube af

Probeer samen met je kind eens iets nieuws. Op youtube kun je zoveel filmpjes vinden met allemaal dingen die je nog nooit gedaan hebt: sport op een gek dansje, knutsel iets in elkaar, neem een vlog op of kook eens een “anders dan anders maaltje.”

4. Uitjesbingo

Zoek samen met je kind naar leuke (gratis) uitjes die je dit jaar allemaal kunt gaan doen. Knip de plaatjes uit en plak ze op. Elke keer als je er een gedaan hebt, streep je hem weg.

5. Beken je blunder

Vertel je grootste blunder ever aan je kind. En je zult zien dat je kind met verrassende bekentenissen komt over eigen ervaringen.

6. Confetti-gevecht

Strooi met confetti. Ja, het geeft even een troep, maar het is het meer dan waard. Maak van gekleurde vouwblaadjes en een perforator eerst je eigen confetti. Als je echt een grote berg hebt kun je een confetti-gevecht houden of het confetti laten regenen. Eerlijk is eerlijk, je vindt het maanden later nog overal terug, maar de stralende ogen van je kind zijn het meer dan waard. Tip: leg een laken onder de plek waar je de confetti strooit, dan “vang” je al een hoop op.

7. Kinderen zijn de baas

Laat je kind een dag de baas spelen. Het is even loslaten, maar je kind zal met verrassende ideeën komen voor wat betreft wat je de hele dag eet, welke kleren je aandoet en hoe de dag eruit gaat zien.