We hebben 33 tips en activiteiten met kinderen voor thuis voor je opgeschreven. Leuke dingen om samen te doen als je even het huis niet uit kunt of je inspiratie kwijt bent. Het is nu crisis. In de wereld, in Europa, in Nederland en wellicht ook bij jou thuis. We weten niet wat ons te wachten staat en hoe lang deze “lock-down” zal duren. Dat betekent schakelen. De kinderen zitten opeens thuis, je baas wil ook nog wat van je, je uitlaatklep (de sportschool) is dicht en je moet fysiek op afstand blijven van je medemens. Dat is nogal een verandering. Gelukkig is er ook die andere kant.

De extra tijd die je met je kind(eren) mag doorbrengen. In heel bijzondere tijden samen herinneringen creëren. Het is een tijd die je kind(eren) niet snel zullen vergeten. Over heel wat jaren zullen zij deze periode teruglezen in de geschiedenisboeken van hun kinderen.

Hoe zorg je ervoor dat je het de komende drie weken ook leuk en gezellig houdt? Dat je kind(eren) zich verma(a)k(en) terwijl jij je werk doet. We inspireren je graag met wat ideeën:

#1 Maak een superheld

Nodig: oude dozen, gekleurd papier, lijm, plakband, stiften
Maak van oude dozen een eigen superheld. Gebruik een grote doos voor het lijf, kleinere dozen om armen, benen en het hoofd te maken. Plak de dozen met plakband aan elkaar voor meer stevigheid. Beplak de robot met gekleurd papier om hem een eigen identiteit te geven. Het gezicht kun je maken met stiften. Hoe cool is het als je een robot kunt maken die het coronavirus kan bestrijden?

#2 Liefdespost
Nodig: knutselpapier, stiften, glitters, stickers, schaar, pen, envelop, evt. een postzegel
Maak een kaart voor opa en oma of andere mensen die je nu even niet kunt bezoeken en doe hem op de bus.

#3 Popcorn & Movies
Nodig: (gedroogde) maiskorrels en een film
Heerlijk even ontspannen met een film. Doe wat olie in een pan met dikke bodem. Zet het vuur op een middelhoog vuur. Doe er een flinke scheut olie in en laat warm worden. Laat dan een handje
(gedroogde) maiskorrels in de pan vallen en doe de deksel op de pan. Houd de deksel vast (voorzichtig, dit kan warm zijn). Na een tiental seconden hoor je de eerste popcorn “poppen”. Schud de pan af en toe, zodat je zeker weet dat alle maiskorrels “poppen”. Als je niets meer hoort haal je de pan van het vuur en laat je hem nog even staan. Haal dan de deksel eraf en schenk de popcorn in
een schaal. Haal eventueel niet ontpopte mais uit de schaal. Doe er naar wens suiker of zout over. Zet de film aan en smullen maar!

Nog veel meer tips vind je in onze (gratis) download.